ÄNNU EN NY MATRÄTT...

Ja, nu är jag på hugget här hemma vad gäller nya rätter. Är såååå trött på det gamla så nu blir det nytt lite då och då. Idag blev det fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker. Väldigt gott blev det, vi hade ingen persilja hemma och så använde vi 4% matlagningsgrädde istället för 15%. Det är fördelen med matlagning jämfört med bakning, saknas det någon ingrediens till maten så är inte det hela världen för det blir gott ändå!

Ingredienser

4 port

500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.


 Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
Bild och recept från www.arla.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0