Nu händer det grejer!

Efter många om och men så har vi nu äntligen fått vårat bygglov. Vi skickade in våra bygglovspapper i September om jag inte minns fel och det skulle då ta 6-8 veckor att få besked. 3 veckor senare ligger det att brev i hallen, och vi visste att huset var lite för stort men vi chansade för det är andra i vårat område som har fått godkänt för ett exakt likadant hus men vi fick avslag. Anledningen: Huset är 2kvm för stort. Vi ringde och tjatade på kommunkärringen som vi har valt att kalla henne men inget hjälpte. Enligt henne  har hon redan beviljat för många bygglov med större byggarea än vad som är tillåtet och kan därför inte bevilja vårat men då säger vi, har du en gång börjat att bevilja hus som är för stora så kan du inte sluta men hon köpte inte det. 2kvm kunde hon inte ge oss. Så vi fick helt enkelt förminska vårat hus men 15cm på varje kortsida. så nu blir boarean ca 116kvm i stället för 120kvm.

Detta är bara en liten del av hela bygglovsprocessen som har gjort att det har dragit ut på tiden men vi följer fortfarande våran tidsplan som vi har satt upp och enligt den så skulle bygglovet komma i December vilket det gjorde och det blev den bästa julklappen som vi kunde få.

När bygglovet äntligen är här så är det först nu som det kan börja hända lite saker. Vi kan skriva kontrakt med dom som ska göra i ordning våran tomt innan husleveransen kommer-förhoppningsvis i April. Så nu på torsdag så ska vi till Fiskarhedenvillan och beställa huset! Mötet beräknas ta ca 5 timmar för det är nu som vi ska bestämma vilka köksluckor vi ska ha,vad vi ska ha för vitavaror, vilka dörrar, vilken värmepump...ja ni förstår. Så nu går vi här och laddar och försöker komma överrens om saker och ting vilket inte brukar vara problem mellan oss två vilket är skönt.


---




RSS 2.0