HOS FRISÖREN

Idag har jag klippt mig! Det var på tiden, gjorde det ca 2 månader innan Oscar föddes och nu är han snart 8 veckor så det kändes lyxigt måste jag säga. 40 min egentid var längesen jag hade, det var bara att mata Oscar innan så var David hos Anna och Olle med honom under tiden. Väldigt smidigt.



---

Nu åker vi snart hemifrån igen, David ska ut och äta med kompisgänget och jag åker till Anna. Vill inte ha med Oscar på restaurang så jag, Anna och Olle ska äta nåt gott.




KUNG I BAREN

Idag har vi varit hos Familjerätten och skrivit på papper att David är Pappa till Oscar. Efter det tog vi en sväng till IKEA för att köpa det som fattades till våran bardel-två skåpsluckor i frostat glas och två hyllor. Det blev verkligen jättefint, det är lite kvar såsom handtag och lite lister men nu kan vi använda den på Nyår vilket är roligt!

Vi ska även försöka fixa nån slags vinhylla till vänster om skåpen men det får vi ta senare.

Snyggt va?


Innan vi åkte i väg i morse var Oscar på strålande humör-det är han i och för sig nästan alltid men nu fick jag några leenden på bild.

   
Han börjar bli tung-kolla in dom goa kinderna!

Måste bara visa en bild till-sparkdräkten han har på sig hade min lillebror på sig när han var liten. Syns inte att den har 15år på nacken va?



---





INTE BREVBÄRARN´S

Babygymet som Oscar fick är verkligen omtyckt, än är han lite för liten för att sträcka sig efter leksakerna men han ligger och tittar och lyssnar när det spelar musik för honom.



   

Leksaker som låter verkar vara Oscar´s grej så bjällran som han fick av Farmor och Farfar  i Julklapp är också en favorit, när man tutar i tutan så brukar det komma ett stort leende. Försökte få ett på bild men det är lättare sagt än gjort.


Sötnos
---

I morgon så ska vi till Familjerätten och skriva under papper på att David är Pappa till Oscar. Hade vi varit gifta hade vi inte behövt det. Löjliga regler tycker jag.






OSCAR

Nu sitter våran älskling på väggarna här hemma. Framkallade kort förra veckan och passade på att göra 3st förstoringar på våran prins.











Världens bästa Oscar

---




Snön föll

I natt har det snöat på ordentligt här hemma. Hoppas det är skottat för snart åker vi till David´s föräldrar för att äta middag och hämta en servis som vi ska ha på nyår.

Mycket snö, det gillar vi!


En av alla Oscar´s fina Julklappar. Det ska börjas i tid.

   
En del av alla Julklappar som Oscar fick. Ett babygym, en sparbössa, två gosedjur, Mitt första album, en mobil till sängen.

Sen fick han massa kläder, ett jättefint påslakanset med  Familjen Barbapapa på m.m.
Allting är i tvätten så jag får visa bilder nån annan gång.

---



En vit Jul!


Oscar var lite trött igår när vi kom till David´s bror igår så vi la honom på soffan och när Saga-Oscar´s kusin kommer så säger hon: "Men där är ju en riktig bebis!" Japp, han smälte in bra där våran lilla Tomtenisse.

Vi fick jättemånga fina Julklappar, hela familjen. Tack snälla!!


Fina granen.



---

Idag har vi bara tagit det lugnt, var väldigt trötta efter i går. Vi hade tänkt att ta en promenad men vädret har varit otroligt tråkigt med blåst regn och snö på samma gång. Hoppas det är bättre i morgon.

---





David 30 år!

Idag fyller David 30 år så jag har varit och köpt lite god mat som vi ska äta i kväll. Har såklart köpt en present till honom. Han brukar vara här inne och läsa så jag avslöjar inte vad det är.



Vi hade kalas för honom i Söndags och han fick en present då så jag tror inte han förväntar sig att få något idag. Han önskade sig en väldigt grabbig sak-ett hylsnyckelset. Sagt och gjort, det var bara att köpa det. Såhär ser det ut, det var från mig, Oscar, mamma, L-O och Daniel.




---

Idag har jag varit på BVC med Oscar för vägning och mätning och jag trodde faktist att han hade nått 5kilos gränsen men han vägde "bara" 4900g och är nu 55cm lång. Men han följer sin kurva perfekt så det är skönt. Efter det åkte jag till jobbet för att handla och hämta ut min Julklapp, fick samtidigt present till Oscar. En tavla som ska få sitta i hans rum.





--

Nu längtar vi efter att David ska komma hem, han är ledig över jul och det ska bli så härligt.


---


Liten Tomtenisse

Idag åkte vi ju och hälsade på Anna jobbet så hon fick gosa lite med Oscar innan hon och Olle åker till Norge.
Oscar sov hela tiden, lite tråkigt men han tycker om att åka bil och somnar alltid då=)


Kolla in stilen, ser väldigt obekvämt ut men han sov som en stock i Mosters knä. Jag gillar hans placering av fingret, undrar vad han funderrar på?


Efter det åkte jag och kollade på en Tomtedräkt till lillkillen, han måste ju vara fin på Julafton. Jag har hittat söta sparkdräkter till honom men den billigaste jag har hittat låg på 130:-, inte alls dyrt egentligen men med tanke på att han bara kommer att ha den i en dag så kändes det onödigt så jag åkte till klädkällaren och hittade en för 59:-

Ett tjuvtitt på världens sötaste Tomtenisse med nya nappen som han tycker väldigt mycket om.





---



Hjärtat smälter!

I dag har vi bara varit hemma jag och Oscar, det har blåst enormt mycket här idag och varit flera minusgrader på det så vi höll oss inomhus.

Igår däremot så åkte vi en sväng för att köpa present till David som fyller 30 år på Tisdag och så köpte jag den sista Julklappen också. Passade även på att köpa en T-shirt och en tunika till mig själv. 

Imorgon ska vi hälsa på min ena syster på jobbet-alltså Oscar´s ena moster. Hon åker till Norge i några dagar och ville så gärna träffa honom innan dess.

Jag hade fram min mobil förut för att ta kort på Oscar och försöka fånga ett leende, det händer allt oftare att han ler nu och det är så härligt och gissa om jag blev glad när jag fångade det härligaste leendet som finns!



Så älskad från första stund

---


Lugn Lördag

Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Var ute på en promenad förut och funderade på att ta med kameran men det var så tråkigt ljus. När vi hade gått i ca 20 min så står det en älg 25-30 meter in i skogen. Så typiskt! Såfrån och med nu ska kameran med ut på alla promenader. Kvällen blir fortsatt lugn för min och Oscar´s del. David är på Julbord med jobbet så det blir till att hämta honom sen.

I morgon blir det en sväng till IKEA för att köpa trådbackar till garderoberna här hemma och för att kolla på underskåp till våran bardel som vi ska försöka få i ordninng på.

I morgon blir våran lillkille 5 veckor! Vart tar tiden vägen? Har framkallat kort på honom som ska få sitta på väggen i vardagsrummet, hoppas dom kommer i nästa vecka.


Pepparkakshus och Jul på Liseberg

Igår så gjorde jag färdigt mitt pepparkakshus och jag blev ganska nöjd. Har inte lika mycket tid att lägga ner så man får göra lite medans lillkillen sover eller sitter i sin babysiter men såhär blev det i alla fall. Försöker att hitta nya mallar varje år och dmallen till detta huset hittade jag i en bok hemma.









I går var vi på Liseberg, jag, David, Oscar, Anna, Olle och Daniel. Det var väldigt mysigt att bara strosa runt även om det hade varit ännu mysigare med snö. Jag och Anna spelade på Tobleronehjulet tillsammans och vann stjärnvinst! Sen vann jag en 1:a vinst på centerhjulet så det blev lite godis. Innan vi åkte dit försökte vi låna säsongskort men fick inte tag på några men när vi kommer dit så kostade det bara 10kr att gå in för att Jul på Liseberg firade 10 år. Billigt och bra.

--

Jag tävlar!

Jag tävlar om ett hemligt paket på bloggen http://www.alltforforaldrar.se/etthustilloss/ som samarbetar med https://www.rebuzkidz.se.

Håll tummarna för oss!!

Gullunge!

Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning. Oscar väger nu 4280g och är 53cm lång. Han har alltså blivit
5cm längre och gått upp strax över kilot sen han kom den där Söndagen för exakt 1 månad sedan.

Tog lite kort på honom igår:







---

Nu ska jag försöka greja här hemma, bla göra ett pepparkakshus och senare när David kommit hem blir det promenad. Synd att det är så mörkt när han kommer (runt 16.30) och här finns ingen gatubelysning så det blir pannlampa och orange väst på så vi syns i mörkret.


Jag tävlar!

Jag deltar i min första tävling här på bloggen och hoppas på att få vinna fina mobiler att ha över säng och skötbord till lillkillen.

Tävlar gör jag hos Evelina på www.happilyeverafter.se som samarbetar med www.babysmart.se

Håll tummarna för oss!!

Kusinträff

Idag har vi varit och träffat Oscar´s ena moster (min äldsta syster) och två av hans kusiner. Vi tog en promenad ner till biblioteket för Maria skulle lämna tillbaka några böcker och sen passade vi på att äta lunch i samma byggnad. Elin, min yngsta systerdotter på 4år är så stolt över Oscar och gissa om hon blev glad när hon fick hålla honom.

När vi kom hem så tog vi en tupplur på soffan, Oscar är inne i nån period där han bara sover två timmar i sträck på natten och vaknar för att äta men när han ska äta så somnar han bara vilket resulterar i att han vill ha mat ganska snart igen. Jag försöker att väcka honom men det är lättare sagt än gjort...

Imorgon ska vi till BVC och väga och mäta Oscar, ska bli spännande att se vad han har gått upp denna gången han har ju snittat ca 400g i veckan så förra gången var han uppe på 3950g och 52 lång.

---

Jag har ett kakfat som jag fullkomligt älskar men det ser lite tråkigt ut när det står tomt men så fick jag en idé från en tidning för ett tag sedan.



   

---



Andra advent

Idag så firar vi att Oscar är 4 veckor. Tänk att vi för 4 veckor sedan fick se våran guldklimp för första gången, helt underbart!

 




Här ligger Oscar nakenfis i Pappas knä för att lufta rumpan. Ooops, nu kissade han ner sängen också (Oscar alltså inte David, ha ha ha) så nu måste jag byta lakan.

Vi myser med tända ljus och till veckan tror jag att alla tomtar ska få komma upp, jag har en del som jag har samlat på mig genom åren. Är lik min mor där.



I morgon ska jag till min äldsta syster Maria och träffa henne och mina 3 syskonbarn. Mysigt!
Sen ska jag även visa vad man kan göra med ett kakfat såhär runt Jul. Att pyssla är något som jag älskar att göra och jag fick idén från en pysseltidning.

---


Årets första Julbord

I går var vi på Julbord, årets första! Vi är ett gäng kompisar som turas om att ha det varje år och nu hade turen kommit tll familjen Ekeklint. Vi var inte mindre än 12 vuxna och 5 barn! Full rulle med andra ord.

Kvällen började med glögg (inget för mig) och pepparkakor och övergick sen till Julbordet. Väldigt gott men varför äter man alltid för mycket? Sen var det dags för julklappsleken och vi körde en väldigt rolig variant där alla hade med sig tre klappar var, en begagnad, en hemmagjord och en klapp för 100kr.

 I den första omgången så fick jag två klappar, en duk (har ingen bild) och en mjölkskummare. David kammade noll.

  I andra omgången så körde vi med julklapparna som kostade 100kr och där vann David det som jag hade köpt, en liten hink för maskindiskmedel med diskmedel i och jag vann tre jättefina kokböcker.

 I tredje och sista omgången vann jag en flaska hemmagjord glögg och David vann en tavelram och där i ska det sitta kort på alla barnen som var med i går. Det "Nya gänget" den kommer sen att hamna i Oscar´s rum.

 


---




Världens bästa Oscar!

Den 8:e November var dagen då han bestämde sig för att komma ut till oss. På självaste Farsdag och allt. Värkarna startade natten till SöndagenKl 01.45 och vi hade gått och lagt oss bara två timmar tidigare så det blev inte mycket sömn för mig. David fick sova vidare till 05.30, tänkte att det är bra om nån av oss får sova och just då fanns det inte nåt han kunde hjälpa mig med. Jag försökte äta lite, fick i mig lite fil och flingor sen tog jag en lång varm dusch och väckte sedan David och sa att nu är det på gång. Värkarna var ganska täta så vid 06.00 ringde jag förlossningen på Östra men fick svaret att det var fullt! Så det var bara att ringa till Mölndal och barnmorskan jag fick prata med tyckte att jag skulle ta två panodil och försöka sova men vi hade inga tabletter hemma. Klockan blev sju och David tyckte att vi skulle åka in men jag ville vänta lite till men mitt i en värk så får jag springa till toan för att spy och då bestämmer vi oss för att åka. Vi har kommit halvvägs in till Kungälv när jag kommer på att min plånbok ligger hemma! Så det det var bara att vända (man måste ha leg och papper på sin blodgrupp med sig) Det var ju Söndagmorgon och inte mycket trafik ute vilket var skönt, vid åtta är vi inne på förlossningen och får ett rum och jag får lägga mig ner för att ta CTG på magen och allt ser bara bra ut.

Jag hade som önskemål att få bada och jag får lägga mig i badkaret vilket var väldigt skönt. Värkarna blir värre och värre och lustgasen blir min bästa vän. Jag har härifrån ingen tidsuppfattning då lustgasen användes LITE för mycket vilket jag ångrar såhär i efterhand men allt flyter på. Vid 15.00 så går barnmorskan som vi har haft av sitt skift och in kommer två nya, helt underbara människor som vi är evigt tacksamma mot. Jag känner att det nu trycker på ordentligt men det är inte riktigt dags än, huvudet har inte riktigt kommit ner men när klockan närmar sig 17.00 så kan jag inte längre hålla emot och efter några krystningar så kommer världens bästa Oscar till oss. Kl 16.54, 3260g och 48cm lång. Världens finaste kille!!

Dagen innan Oscar bestämde sig för att komma till oss.


Lycklig som få, trött men lycklig!



---

RSS 2.0