BLACK

Igår sydde jag färdigt det andra kuddfodralet som ska vara i Oscar´s rum. Jag är inte speciellt bra på att sy och har inte gjort det sedan högstadiet men jag tycker att det blev bra och det är bara att sy på för träning ger färdighet sägs det ju. Nästa projket är ett påslakanset till honom av samma tyg som innan.

Kuddarna som jag har sytt är till en liten förvaringslåda som står på golvet och tanken är att han, när han blir äldre ska kunna sitta där och läsa och ha det mysigt.

Lådan såg ut såhär innan jag gick på den med pensel och svart färg.



Efter:




---


LIKA SOM BÄR


David ca 2månader


Oscar ca 2 månader

---



BIO!

På Lördag så ska jag och David gå på bio. Vilken lyx! Första gången på nästan 4 månader som vi ska vara själva i några timmar. Moster Anna ska passa Oscar vilket kommer att gå kanon! Vi ska se Avatar i 3D och vi hade presentkort på 400kr på sf så då blir det gratis. Gratis är gott! Men vad dyrt det är att gå på bio, 150kr biljetten+något att dricka och äta så är man uppe i närmare 400kr för en kväll. Helt otroligt dyrt, tur att man inte går så ofta.

---




Såhär ser det ut i vårat område, det är bara en av många bilar som knappt syns under all snö.

---



NÄR KOMMER VÅREN?

Nu är vi ordentligt trötta på snön och kylan, vem är inte det? Snöovädret som kom in i Lördags blev bara för mycket! David skulle på grabbkväll men kom inte iväg pga av snön, han fick tillbringa dagen med att skotta snö i stället.

På Söndagen så ville vi UT och tog oss till IKEA och Bauhaus. Vi köpte färger till Oscar´s rum, en grön färg och en ljusblå färg. Den gröna blev lite väl stark men vi får se hur det blir när den väl kommer upp på väggen. Det kommer att bli ett riktigt pojkrum med bilar som tema, bilar på kuddar, lampa och om allt går vägen: En stor väggmålning. Motiv? En bil såklart!


Den här blir det förhoppningsvis som väggmålning.


Före:
Köpte två kuddar från IKEA till Oscar´s rum. 9:-/st.


Efter. Har bara sytt ena kuddfodralet än så länge.


Sydde även dessa som får hänga över skötbordet.

---

JAG TÄVLAR

Jag tävlar om ett par supersnygga byxor till Oscar hos www.alskadehjartegryn.blogspot.com


Håll tummarna så att vi vinner!!


DET ÄR EVIG KÄRLEK

Hittade den här roliga sidan häromdagen och skickade den såklart till David.


http://www.varkanslor.nu/?id=6Ow9sll8EunL0n6d8c6sfG3wc6WP11


Här hemma har det idag varit en lugn skön dag. Tog en promenad i det härliga vädret förut, lagade god mat. Det blev köttgryta till middag och hallonpaj till efterrätt, nu blir det slapp i soffan fraför OS.

---

GOTT OCH SNYGGT

Vi gjorde supergoda marshmallows på kalaset igår. Vi köpte marshmallows, choklad, strössel, kokos och grillspett. Satte marshmallows på ett grillspett, doppade i choklad och valfritt strössel. Låt stelna och sen äta. Mycket gott!!

Idén fick jag från www.sotasaker.com och är något som jag kommer att göra igen.







---

KALAS

Idag var det kalas för Anthon och han blev superglad för presenten och tårtan. Han fick ett Wii Resort och självklart en Frölunda tårta. Den var lite pillig att göra men jag blev väldigt nöjd och det blev han också.





Efter kalaset så åkte David hem med Oscar och jag åkte för att kolla på Innebandy. Matchen blev 45 minuter försenad för det var en kille som hade brutit foten matchen innan, stackarn!

Nu är jag hemma igen och lillkillen sover gott. Kvällen har gått bra och det är väldigt skönt att han tar flaskan tycker vi. I morgon blir det en lugn dag här hemma, jag ska i väg och träna annars har vi inget planerat. Hoppas på bra väder så man kan ta en promenad.

---






SNEAK A PEAK

En liten tjuvtitt på det som ska bli Anthon´s tårta. Han tycker att kladdkaka är väldigt gott så det blir det som botten och en hallonmousse ovanpå det. Riktigt gott! Hallon och choklad är enligt mig en oslagbar kombination!

Ovanpå tårtan kommer det ligga dekoration som jag har gjort i sugarpaste (som marsipan men utan mandel, han är allergisk) och självklart ett Frölundahockeymotiv på, fyller man 10 så ska det vara nåt extra.



I morgon efter kalaset ska jag på Innebandy. Själv! Inte själv men utan barn, hur ska detta gå... Det kommer att gå utmärkt, bra att få lite Far och son tid och jag lite egentid. Jag längtar.

---


JAG TÄVLAR


Jag tävlar hos Elin med bloggen www.etthustilloss.blogg.se om ett hemligt paket.

Jag håller tummarna!!

---


LILLPRINSENS NYA KLÄDER

Idag var vi och handlade lite ingredienser till Anthon´s födelsetårta på Lördag. Han vill ha en Frölundatårta så jag har suttit med det nu på kvällen och fixat ooch trixat och jag är nöjd och hoppas att han också blir det. 10 år blev han igår! Usch vad tiden går fort...

Jag hittade två söta bodysar till Oscar. 75% rabatt så det blev 40kr för båda. Riktigt bra!





Denna köpte jag också på rea, 20kr för den också!



---

I Söndag´s så var vi ju på middag hos David´s föräldrar och då fick Oscar en fin body och en superfin pyjamas av Farmor och Farfar. Tack snälla ni!





---



3 MÅNADER

I går blev Oscar hela 3 månader! Han är så underbar och det är härligt att se att han lär sig nya saker varje dag, skrattar och vill vara med mycket mer.


Oscar 3 månader


Oscar 2 månader


Oscar 1 månad

---

I går var det dags för 3 månadersvaccin. En spruta i varje lår, den första gick smärtfritt men den andra gjorde väldigt ont och han skrek till en kort stund. Då gjorde det ont i Mamma-hjärtat men det gick över snabbt som tur var. Åkte till apoteket efter det för att köpa suppar och termometer i fall han skulle få feber vilket är vanligt, han var lite slö på kvällen och ganska varm men han somnade gott vid 22 och vaknade 8! i morse utan att ha ätit något under natten så nu blev det ett nytt sovrekord.

Oscar vägdes och mättes och nu är han 62cm lång och väger 6450g, han vägdes ju av Farfar i Söndag´s och vägde då över 7000g så jag undrar om han inte låg fel på vågen igår...

Nu sover lillkillen sin förmiddgslur och senare idag ska vi till Allum och köpa present till Anthon som fyller år i morgon och har kalas på Lördag.

---


SNÖ, SNÖ OCH ÅTER SNÖ

Ja här kan vi inte klaga på att vi inte fick nån snö i vinter, det kan väl ingen i detta landet egentligen göra men nu får det snart räcka. Alla sköna barnvagnspromenader uteblir vilket är tråkigt både för mig och Oscar så nu längtar vi till VÅREN!





Haha! Kolla in våran grill! Den köpte vi i somras för att kunna få i oss lite mat under tiden det byggdes på huset och vi inte hade något kök. Kvalité urdålig, därför har den fått stå kvar ute.

--

Helgen har gått i ett rasande tempo, som vanligt. I går hjälpte vi Anna och Olle att flytta till deras superfina nya lägenhet. Det var lite pussel att få ihop saker från 2 lägenheter till 1 men det gick smidigt och det var nästan helt klart när vi åkte hem.

Idag blev det en lugn dag med en supergod Söndagsmiddag hos David´s föräldrar som ville pussas och kramas med Oscar. I morgon är det dags för 3 månaderskontroll, vilket betyder spruta för lillkillen. Får se hur han kommer att reagera, stackars liten. Det är vägning och mätning också. Någon som vågar gissa på vikt? Han vägde 5800g för 1 månad sedan. (David´s föräldrar får inte gissa. Farfar Sture har redan vägt honom. Ha ha!)

---



SOVREKORD

Det blev sovrekord för lillkillen i natt! Han somnade som sagt runt 20.15 och vaknade sedan vid 5.00 och ville ha mat, han äter ganska snabbt också vilket är bra så sen somnade han om och vaknade pigg och glad kl 9.00!! Han brukar vakna med ett gallskrik men idag var det bara ett stort leende på läpparna och det är sååå härligt.






Tidigare idag, händerna är väldigt goa och helst så ska hela handen in. Jag kunde knappt stå still för jag skrattade så mycket för det såg så roligt ut! Ett tag försökte han till och med få in båda händerna men det gick inte lika bra.

---

LIK PAPPA MEN SÖT ÄNDÅ

Tog några kort på Oscar förut och här tycker jag att han är väldigt lik David. Tycker dock att han har mina ögon, iaf formen på dom. Våran lilla älskling!

Han sover väldigt bra på nätterna (vågar knappt skriva det för då slutar han säkert med det) och brukar somna mellan 21-22 och vaknar runt 5-6 för mat och sover sen i två,tre timmar till. Där är han lik mig, i sovandet och det får han gärna fortsätta att vara länge till!!Idag slocknade han dock vid 20.15 så det ska bli spännande att se hur han kommer att sova nu.






---


KÄRLEK



Det finaste någon kan få
---

KUSINMYS

Idag blev det kusinmys igen när jag och Oscar åkte till Maria för att vara barnvakt för Anthon, Maja och Elin. Det blev lite kurragömma, lite målande och filmtittande och mys såklart.



---


RSS 2.0