EN MYSIG DAG

I går var vi och kollade på Innebandy. Jag, Anna och Oscar. För att skydda dom små öronen så har jag köpt hörselskydd till lillkillen vilket han inte tycker om men det kan bli väldigt högljutt på vissa matcher,speciellt när det blir mål.



Innan det så hade vi varit på Backaplan och jag köpte ett par träningsskor och ett träningslinne som jag invigde idag. Vi åkte sedan hem till Maria och hälsade på henne och barnen och det blev ett härligt pusskalas mellan Oscar och Elin. En mysig dag,både jag och Oscar var helt slut när vi kom hem så han somnade för natten kl 21 och jag en timme senare.


---

VÄXER SÅ DET KNAKAR

Ja, lillkillen här hemma växer som sagt så det knakar. Tiden går för fort!


Här tränar han nacken och han börjar bli riktigt duktig!
Idag gjorde vi så att Oscar fick mat runt halv nio när han vaknade och så åkte jag till gymmet och tränade. Kom hem halv elva och bara några minuter efter det så vaknade lillkillen och var hungrig så det var perfekt tajmat!

I går träffade jag en kompis och hennes lille son Samuel, vi tog en långpromenad på nästan två timmar i det härliga vädret. På kvällen slappade vi i soffan alla tre och Oscar tyclte det var roligt.





---


FINASTE KLÄDERNA TILL FINASTE KILLEN

I Lördags var jag och Oscar hemma hos min mamma och han fick jättefina kläder i storlek 74. Precis det vi behöver!!





När Dosan var här för några veckor sedan så fick han en jättefin skjorta med fluga. Tack så jättemycket!



---

I går var jag och tränade, David och Oscar gick en promenad och så var jag på gymmet. Väldigt skönt att träna och väldigt skönt att vara själv en stund. I dag skiner solen så snart ska vi ut på en promenad.


HALV ÅTTA HOS MIG

Ja här hemma så har jag fastnat för programmet halv åtta hos mig och förra veckan så var det en av deltagarna som gjorde en efterrätt som såg väldigt god ut och när vi var på middag hemma hos Anna och Olle så bestämde vi oss för att testa den och den var supergod! Jag och David åt upp resterna på Lördagen och då var den ännu goare så det är ett tips, att göra den dagen innan man ska äta den och blir det mycket över så är det bara att frysa in den. Testa att servera den med hallon till, supergott.

 Botten
400 400 g mandelmassa
4 4 st äggvitor
smör

Chokladkräm
4 4 st äggulor
1 1 dl mellangrädde
1 1 dl socker
100 100 g mörk blockchoklad
150 150 g margarin
50 50 g rostad flagad mandel


1. Botten: Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda samman. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper t ex efter en mattallrik och smörj med smör. Bred ut massan jämt och grädda rundlarna i 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

2. Chokladkräm: Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner blockchoklad i bitar sedan fettet, låt sjuda några minuter (ej koka). Ta av och låt krämen svalna.

3. Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna. Garnera med rostad flagad mandel.

4. Servera med olika bär el frukter samt lättvispad grädde.




www.recept.nu är allting taget ifrån.


BOXARE?

Idag var jag på efterkontrollen som man alltid är på ca 8 veckor efter en förlossning och jag hade tid 13:45 och kom 15min tidigare. MCV sköterskan har jag haft sen början av graviditeten och jag har aldrig fått komma in i tid och inte heller idag. När klockan blev två var jag jätteirriterad och funderade faktiskt på att gå därifrån men då fyller Oscar hela blöjan med bajs så det var bara till att gå och byta på honom. Klockan blir tio över två och då bestämmer jag mig för att åka hem men då kommer hon precis och det visar sig att hon är helt själv på hela avdelningen men hon ber inte ens om ursäkt för att vi har fått vänta i 25 min!
Allting gick ialla fall bra men jag tror inte att jag vill gå till henne igen...


Eftersom Oscar som sagt fyllde hela blöjan och det kom upp på rygg och på lite andra ställen så var det bara att bada honom när vi kom hem och han älskar det så inte honom emot.




Han älskar verkligen att ligga på skötbordet och skrattar och ler varje gång vi lägger honom där.


Redo att slåss=)
---




ROLIGT!

Tittar tillbaka på bilder från året då jag gick KY utbildningen på Burgården för att ta mitt gesällbrev. Det var en väldigt rolig tid och vi fick göra saker som vi aldrig hade provat på innan och för mig som älskar att pyssla och greja så passade det perfekt och gesällbrevet som jag klarade gjorde att jag fick jobb som Konditor.
¨

Fruktkorg där alla frukter är gjorda av marsipan.


Pepparkakshus.


Träd gjort av enbart socker.


En ask gjord av choklad med massa goda praliner i.


Enbart choklad-svamparna är av marsipan.


Skådebröd-gjort av en speciell deg.


---


NYA KLÄDER

Häromveckan beställde jag lite nya kläder till Oscar. När han föddes fick vi jättemycket kläder i storlekarna 62 och 68 så det har vi mycket av men storlek 74 har vi bara enstaka plagg av så jag börjar köpa på mig lite smått redan nu.

Jag beställde från www.babykungen.se.













Vi gav Oscar flaskan idag igen och det gick lika bra som sist så det känns jättebra. Idag har vi även varit på Mamma-barn gympa. Han är så snäll lillplutten, han gnällde lite när han låg på sin filt men så fort musiken satte igång så tystnade han och låg och skrattade och hade det hur bra som helst!

---




DUKTIGA KILLEN

Igår testade vi att ge Oscar nappflaska för första gången. Jag hade handmjölkat ut lite mjölk (vilket får en att känna sig som en kossa) så på kvällen gav David honom flaskan och han tog den med en gång! Det blev en liten mysig far och sontid med massa ögonkontakt.

I kväll testar vi igen och hoppas på samma resultat, hoppas det går vägen för då betyder det att jag kan åka i väg och träna och göra lite saker själv vilket kan behövas ibland.






---


FINA BOKSTÄVER

I går var jag och Oscar på Mamma-barngympa. Väldigt skönt att komma iväg och röra på sig, trodde jag skulle ha mer träningsvärk än vad jag har men det är bara i benen det sitter. Det var väldigt smidigt, Oscar låg på en matta brevid mig under träningen och tittade och skrattade.

Efter det hade vi lunchdate med Tina och Noah vilket var väldigt mysigt, vi skulle ha tagit en promenad men det var för kallt för dom små så vi stora drack en god kopp te inne i värmen istället.

Idag var jag med syster Anna på Allum en sväng, jag köpte fina bokstäver som ska sitta på dörren till Oscar´s blivande rum.


Ser ni något konstigt med bokstäverna? Det fannas inga A:n kvar så Anna vände på ett V och jag tycker inte man ser att det ska vara ett V om man inte vet om det.


Såhär ska det egentligen se ut. Bara 15kr bokstaven. Väldigt bra pris och ännu bättre om man har presentkort som jag hade!

--



Oscar i babygymmet igår, nu börjar han förstå att man kan slå på sakerna för då börjar dom låta. Vi har lagt honom på en kudde så han kommer högre upp och kan gymma ännu mer och det älskar han! Gullunge!

5780g!

Igår var jag på 2 månaderskontroll med Oscar och nu är han 58cm lång och väger 5780g. Han är en liten tjockis våran älskling. När jag var 3 månader vägde jag 5590g, killar brukar väga mer än tjejer men han har gått upp ordentligt i vikt och nu börjar han få väldigt goa lår och ännu härligare kinder.





I dag har vi varit ute på en liten promenad-det var runt 10- ute så det biter gott i låren men det är skönt att komma ut i friska luften.
I morgon ska vi i väg och träna jag och Oscar, Mamma-barn gympa på Sportlife. Ska bli väldigt skönt att komma igång lite smått. Efter det har vi en lunchdate med Tina och Noah.


Sjön precis där vi bor.

 
Tänk om man kunde få ligga såhär skönt nu när det är så kallt ute.


VÅRAN ÄLSKLING



---

MÅLAR EN TAVLA


Igår kväll fick jag en idé om en tavla till Oscar´s blivande rum. Jag hade lite färger och en canvasram hemma så jag började med en gång.

Idén fick jag från hans babygym med en söt liten giraff på.


Jag tog ett papper och kalkerade helt enkelt av.


Förde över det till canvasramen.


Sen började jag med att måla konturerna svarta.


Och fortsatte med att färglägga.




Det är så långt jag har kommit hitills. Hur den kommer att se ut när jag är färdig vet jag inte men än så länge är jag nöjd.



KALLT

Idag blir Oscar hela 2 månader! Tiden går alldeles för fort så man får verkligen njuta av varje minut. Just nu sitter han i sin babysiter och jag spelar barnsånger för honom. Spotify är bra, vill ju inte skrämma honom med min röst.

 



---

Nog för att jag gillar snö och vintern och ska egentligen inte klaga men när jag kollade på termometern i morse så tror jag att vi stannar inne idag.


GLAD KILLE

I går kväll så nattade vi Oscar runt halv elva, han låg och "pratade" för sig själv ett tag och somnade sedan gott och vaknade halv sex för mat! Han vaknade till några gånger under natten för att han hade tappat nappen men annars sov han gott. Han somnade om till halv nio efter lite mat och var på sitt bästa humör.
Han somnar nångång mellan 22-23 vilket jag tycker är sent men han hade sin vakenperiod då när han låg i magen så det är inte så konstigt.


     

Vi kom hem för en stund sedan, har varit och lunchat med kompisar och nu tar vi det lugnt framför brasan. Bitande kyla ute så vi håller oss inne resten av dagen.

Imorgon kommer Dosan på besök, ska bli roligt!


GODA HÄNDER

Idag har vi varit ute på en liten shoppingtur. Liten blev det för rean var inte mycket att hänga i granen, antar att vi är lite sent ute. Jag hittade två tröjor till mig själv och det var allt. Resten av dagen har spenderats inne i värmen framför brasan, badat Oscar har vi gjort också. Skön Söndag!

Oscar har hittat sina händer och tycker att dom är väldigt goda så han brukar få in en del av handen i munnen och suga på den. Väldigt gulligt!





---


Mina tröjor

JAG TÄVLAR

Jag tävlar hos Malin om ett presentkort på Oriflame. Tävla du också!


2009 I BILDER

Alla bloggar jag läser har gjort en  sammanfattning av 2009-jag gör samma sak:

JANUARI
     
Jag och David åker till Irland, Dublin rättare sagt med två kompisar. Killarna har gjort detta som en överraskning till oss tjejer och vi har en härlig helg med whiskeyprovning, god mat och härlig musik.

FEBRUARI
     
Det grävs och sprängs på våran tomt för huset som komma skall. Anthon fyller 9 år och jag gör hans tårta.

MARS
   
Jag spelar Innebandy och vi vinner serien. Huset levereras och vi får reda på att jag är gravid!
Marcus och Tina får en son. Välkommen Noah!

APRIL
   
Bygget på huset fortsätter, David åker till sommarstugan och fiskar med kompisar och hittar resterna av en älg i vattnet. Våren är på väg och Anna och L-O fyller år.

MAJ
  
David´s pappa fyller 60 år och min lillebror fyller 15. Magen börjar puta lite.

JUNI
      
Vi går på ultraljud och får se våran lilla älskling, köper barnvagn senare samma dag. Åker till Orust och hälsar på Anna och Olle. Firar att Maria fyller 35 år och Maja 8 år.
Saga fyller år.

JULI
      
Vi väljer tapeter till huset och åker till sommarstugan för lite avkoppling. Golvet börjas läggas i huset.

AUGUSTI
     
Vi flyttar äntligen in i huset! Allting är inte färdigt, första bilden visar hur det ser ut bara dagarna innan flyttlasset går! Magen växer så det knakar och vi hittar en rolig svamp på en promenad. Daniel och Sarah får tillökning-en Mathilda föds!

SEPTEMBER
        
Vi får i ordning i hallen, grejar i hela huset. Jag gör lite roliga tårtor på jobbet och går på Mammaledighet den 18:e September. Mamma fyller år.

OKTOBER
       
Vi går lite kortare promenader, jag målar spjälsängen. Elin fyller år och jag gör hennes tårta. Tar det mest lugnt-höggravid som jag är.
Jag fyller även år och jag och mamma slår i hop kalasen och firar det hos oss.
Elias fyller år så det är kalas för honom.

NOVEMBER
       
Oscar föds! Vi är världens lyckligaste och lever som i en bubbla.
Firar att Oliver fyller år.

DECEMBER
      

Vi är på Julbord hos några vänner. Jag vinner bla denna fina ramen i Julklappsleken.
Firar Albins födelsedag.
Julen kommer och vi är hos David´s familj på förmiddagen och sen åker vi hem till min mamma för att fira där.
David fyller 30år så vi ställer till med fest på Nyårsafton-äter 3 rätters middag och firar in det nya året.

---

Ett händelserikt år med andra ord. Det bästa någonsin-vi flyttar in i huset men framförallt att Oscar kommer till oss. Världens bästa!!

RSS 2.0