LITE NERE?

Kolla på den här filmen så är du nog snart glad igen. Mer lättroad än så här är det svårt att bli. Älskade barn!


FÖR ATT KLARGÖRA...

Det var alltså spindeln till höger, den inringade som jag hittade på toaletten. Inget annat. Hade det varit den håriga jävlen till vänster hade jag tagit mitt pick och pack och inte återvänt till huset=)


Ser nu att det var lätt att missförstå när jag skrev att den låg platt under min sko men det är alltså inte min sko på bilden...

THAI RED CURRY

Idag blev det ännu en ny maträtt och denna gången blev det en thai red curry. Alltså stekt kyckling med gul lök, vitlök morötter och potatis, röd currypasta och kokosmjölk. Väldigt gott det här också även om den inte blev så stark som vi hade velat, då hade jag ändå i en tesked mer currypasta än vad som står i receptet. Till detta serverades ris. Potatis var inte med i receptet utan det la jag i för det är väldigt gott att ha om det blir för starkt och så blir det ännu matigare. Kokosmjölk kan ibland ta över helt så jag köpte en liten burk vilket blev alldeles lagom. Absolut en rätt vi kommer att göra flera gånger!








Koriander hade vi ingen hemma så det hoppade vi över!

---

REGN

Hittade en mindre rolig sak på toaletten när jag skulle in och duscha. Har inte så ont av spindlar men den här var vidrig!




Den kamouflerade sig bra på tidningen!


Några minuter senare satt den under min sko, platt såklart. Kanske var det därför det regnade när jag tog mig en långpromenad förut men det var det värt=)

---

KRYPA?

Oscar har börjat med en ny sak och det är att han tar sig upp på knäna, vad det är han vill vet vi inte men det ser väldigt gulligt ut. Kankske att han vill krypa?

   



Superfin bild som David tog igår, annorlunda men väldigt fin.

SUPERGOD ENKEL SOPPA!

Idag testade vi en ny maträtt här hemma, fick en kokbok av mamma för några år sedan som heter Alla hjärtans recept och i den finns det recept på nyttig mat som är ganska enkel att göra. Det blev en supergod soppa som av mig får högsta betyg, David tyckte också den var god men hade gärna sluppit dillen!


Den är godare än vad den ser ut=)

Potatis och purjolökssoppa med örtiga laxtärningar:

Hoppas ni ser vad det står om ni vill göra denna soppan, annars är det bara att fråga för jag orkade inte skriva av hela receptet! Vi hoppade över salladen och åt knäckebröd till i stället för nybakat bröd. Gott det också!


VÄNDNINGSFÖRSÖK

Oscar växer så det knakar och nu försöker han verkligen att vända sig från rygg till mage, det går lite knackigt när han har blöja så häromdagen tog jag av den och vips så hade han vänt sig helt själv! Annars har han klarat det med lite hjälp av oss men nu fixade han det galant själv och han blir jätteglad när han inser vad det är han gör.


Såhär kan det se ut när han försöker vända sig.

David tyckte att jag skulle skriva i bloggen att det har snöat här nyligen så nu gör jag det: Den 21:e April 2010 snöade det i Romelanda=)


11313

Jag har blivit med stegräknare! Det är en stegräknartävling inom MAXI och om jag har förstått det rätt så är det alla MAXI butiker i Sverige som är med och tävlar i olika lag. Har jag rätt Teamleader? =) Vårat lag består ju av bagare och konditorer och fick grymmenamnet Hurtbullarna! Idag har jag alltså gått 11 313 steg men ligger inte i närheten av toppen, inte så konstigt för dom jobbar ju runt åtta, nio timmar per dag och då blir det en del steg men jag tävlar mot mig själv så nu ska jag slå dagens rekord! På fyra dagar har jag gått 33 948 steg och runt 10 000 steg per dag ska man egentligen gå för att gå ner i vikt så jag måste ut och gå mer!!!

På dagens promenad med lillkillen så var jag väldigt fotosugen så medans han sov i vagnen så passade jag på:








Sista bilden är på en massa groddägg som suger år sig värmen. Detta är bara några av alla tusentals ägg jag såg på vägen.






VITSIPPOR UTE I BACKARNA STÅR...

Idag blev det en väldigt skön promenad i solskenet. Det var så varmt att jag tog av mig på överkroppen och gick i bara linne! När vi kom hem igen så sov Oscar fortfarande i vagnen så jag satte mig ute och bara NJÖT. Såna här dagar är det helt ok att vara Mammaledig på=)


Såg årets första fjäril och lyckades få den på bild.


Vitsippor, så fint!

---


JORDGUBBAR

Åhhh, vad det är underbart väder nu. Jag älskar våren och det är så skönt att det är ljust länge nu på kvällarna för det betyder att vi kan gå promenader alla tre när David kommit hem från jobbet. Det blev en kort promenad idag och sen satt vi i solen och njöt en stund.


Mina favoritkillar.

På promenaden såg vi årets första vitsippor och nu på kvällen har vi ätit årets första jordgubbar. Härligt!

---

NY FRISYR

Idag fick jag lite egentid, ca 45 min (wohoo) för att klippa mig. Senast det hände var innan nyår så det behövdes verkligen. Syster Anna var snäll och hade Oscar under tiden så dom gick en promenad medans jag blev klippt. Det blev lugg, som förra gången men skillnaden nu är att det blev en jätte lugg. Lite ovant men jag vänjer mig, ska bara köpa en hårgärg och slänga i också.



---

Tack Anna för att du var barnvakt!!

ME AND I

Ikväll har jag varit på klädparty, barn- och Mammakläder. Inte så mycket till party för säljaren var inte den roligaste men det var trevligt att träffa andra Mammor och vara i väg själv för en stund. Det blev inget shoppande, kvalitén på kläderna är väldigt bra och det är väldigt fina kläder men då blir det ju såklart dyrare och jag vill inte köpa bodys till Oscar för 225kr som han ändå inte kan ha om några veckor. Får nog se till att ha ett sådant party när Oscar är lite större och inte växer ur kläderna så fort.

Idag var det dags för BVC besök och 5 månaderssprutorna. Inte alls roligt men han fick båda sprutorna samtidigt vilket var bra men det känns inte bra att hålla fast sitt barn i armarna som sedan börjar gallskrika för att sprutorna gör ont. Det gick över fort iaf och han har varit på bra humör, som vanligt och än så länge ingen feber. Vågen visade 8070g och 66cm lång. Våran lilla buddha!!




---

STOLT!

Titta på våran duktiga kille som satt helt själv idag! Lite svajigt och vingligt men oj så duktig han är! Stolta föräldrar är vi alltid men kanske lite extra idag=)



Idag har vi haft en mysig dag med lite shopping och årets första grillning! Det blev grillad fläskfilé med bakpotatis, ztatsiki och sallad. Middagen blev lite sen så vi åt inne men nästa gång sitter vi på våran uteplats med våra nyinköpta trädgårdsmöbler och äter. Platsen för möblerna är bara tillfällig. Snart ska vi börja bygga ALTAN.






---

CHOKLAD!

Jag fullkomligt älskar choklad. Alla varianter-förutom dom med kakaohalt på 70% eller mer.
Köpte lite häromdagen men tyvärr inte till mig själv även om det slank ner en bit eller två=)

Detta är till goda tårtor som skall ätas på kalas nästa helg. Ena tårtan består av kladdkaksbotten med en mousse ovanpå med apelsin och chokladsmak. Den andra är också kladdkaksbotten med aftereightmousse ovanpå. Den senare varianten har jag aldrig testat så det ska bli spännande. Fördelen med att göra moussetårtor är att dom går att göra flera veckor i förväg, ha i frysen och bara plocka fram några timmar innan servering. Jag gjorde båda idag så några timmar innan vi ska iväg på kalaset så tar jag fram dom och dekorerar och sen är det klart. Perfekt om man har ont om tid!


Dark orange chokladen är 70% men funkar väldigt bra i tårtor.








Moussetårtor som jag gjorde när jag gick KY-utbildningen. Riktigt såhär fina går det inte att få när jag gör dom hemma men lika goda blir dom iaf=)

---

FIN FINA PRESENTER

Våran prins får så mycket fint från alla i våran närhet. Senast igår fick han en skallra av moster Anna och moster Maria har också någonting till honom, vad det är vet jag inte ännu. Det blir en lite sen påskpresent från henne och barnen.
Tack alla!


Tuff tröja från Farmor och Farfar.


Söt pyjamas från Mormor och Morfar.


Sötaste leksakerna. Från vänster-ankan från Farmor och Farfar, grodan från moster Anna och nyckelpigan från Mormor och Morfar.


Sötaste sommarkläderna från oss till Oscar med snobben på. Små mini shorts, men jag köpte storlek 74 och det har han nu så jag måste byta till 86.

---

FIX

Vi har en del fixande på våran tomt som måste göras och en del (mycket) skräp som ska till tippen i helgen. Vi plockade lite häromdagen medans Oscar satt i vagnen och njöt av solens värme. Denna bilden är inte från då men det såg ut ungefär såhär:





Han trivs med att sitta såhär och är snart för stor för liggdelen på vagnen så nu byter vi till sittdelen.

När David kom hem runt halv fem i eftermiddags tog vi en promenad alla tre. Härligt med lite vuxensällskap och strålande sol som värmer. Underbart!

Fixande på tomten i morgon som sagt men innan det blir det en löprunda med syster Anna. Löpning är inte riktigt min grej men det är alltid lättare och roligare med sällskap.

---


5 MÅNADER

Ja, idag blir våran prins 5 månader. Tiden flyger fram och det känns som att han har varit med oss mycket längre. Jag tar ju månadsbiler på honom men har inte hunnit det idag så det får bli imorgon. En dag hit eller dit...

Syster Anna ringde och frågade om jag ville med till Allum för lite shopping och sagt och gjort. Jag behöver nya kläder men det känns lite onödigt att köpa för mycket för jag har några kilon jag vill bli av med så det får bli mer shopping när dom är borta. En tröja till mig köpte jag iaf och sen blev det lite till Oscar. En keps för dom soliga dagarna som sommaren kommer med, en tunnare mössa att ha nu på våren och en t-shirt och shorts till sommaren. Köpte också ett set med avgjutning för att gjuta av Oscars händer och fötter.


Sötnos...


Yo! Cooling=)

---


GRÖNT ÄR SKÖNT

Har inte haft någon större lust att skriva på ett tag. Påsken har hursom varit väldigt bra med god mat och massa godis. Påskharen kom till Oscar som fick en leksak och pyjamas av Mormor och Morfar och en tröja och badanka av Farmor och Farfar. Tack! Vi grejar och fixar i huset, i Måndags köpte vi utemöbler så nu vill vi ha sol!

Jag har börjat måla på bilen i Oscars rum och jag måste säga att jag är nöjd. Den är inte färdig än men det tar sig.





---

RSS 2.0