Vi väntar

Idag var David så sugen på att kolla på tomten igen så vi åkte dit en sväng för att kolla så att den fanns kvar=) Och det gjorde den såklart. Den står där och väntar på att vi ska sätta igång och det gör vi med. Det som händer just nu är att vi har gjort klart våran planritning som Fiskarheden ska rita upp en A-ritning på som vi sedan kommer att söka bygglov på.
Det borde inte vara nåt krångel med bygglovet för det huset som vi ska ha har andra redan byggt likadana och har dom fått igenom sitt, så får vi igenom vårat.

Tvärs över gatan från våran tomt ligger precis ett sånt hus som vi ska ha, enda skillnaden är att dom har garaget i hopbyggt med huset. Vårat garage ska vara fristående.

Vi har pratat flera gånger med våra grannar till vänster om oss och dom verkar helt underbara vilket känns väldigt skönt. Stackarna väntar på att vårat hus ska bli klart så dom kan planera sin altan men dom har inte bråttom och säger åt oss att vi inte heller ska ha det. Ta gärna mer tid än vad som krävs på er och tänk efter en extra gång innan ni genomför något är ett av alla råd som vi har fått.



      

Stora bilden: Ungefär såhär kommer vårat hus att bli. Garaget kommer ju inte att vara med...



-----

Är på jakt efter en gungstol så är det någon som har en liggandes någonstans så är jag sugen på att köpa den.



 

Vårat hus

Det hela började med att vi bestämde oss för att köpa en tomt.
Innan det hade vi varit på en del husvisningar men det var inget hus som vi kände att: "här ska vi bo" så vi började prata lite löst om en tomt men tyckte till en början att det var väldigt mycket jobb. Men vi ändrade oss och när vi hittade tomten i Lysegården så slog vi till.

När väl tomten nu var köpt, vilket blev i Maj någon gång så kommer vi till att välja husleverantör vilket inte är det lättaste. Först hade vi bestämt oss för Älvsbyhus. Mest för att kunna göra så mycket som möjligt själva på huset. Men efter samtal med dom så kändes det inte riktigt 100% men så hittade vi FIskarhedenvillan och vi föll nästan med en gång för det huset som vi nu har valt. Vi har fått ett helt grymt bra bemötande, massor med hjälp redan nu och vi vet att vi kommer att få det hela vägen tills huset står helt klart nästa år. Vi kommer att göra väldigt mycket själva men vi kommer att ta hjälp med stomresningen, vvs och el men även lite andra saker. Vi har ändrat lite i planlösningen vilket bla innebär att masterbedroom blir ca 20kvm stort. Vilket betyder, stor garderob! Sen har vi valt att "bara" ha två mindre sovrum. Det räcker gott och väl för oss.



Planritningen ser ut så här som original men vi har tagit bort väggen mellan dom två sovrummen till vänster. Sen har vi också ändrat vinklarna fårn ca 45* till helt raka. Vi har lagt till en altandörr i köket för att komma ut på altanen lättare. Och den sista ändringen vi gjorde var att vi besämde oss för att väggen mellan kök och vardagsrum får en höjd på 120cm. Detta för att kunna möblera på ett bra sätt men samtidigt få en känsla av större rymd i huset. Denna delen kommer antagligen att bli en bardel.



// David och Sandra

Fråga gärna om det är något ni undrar, ska iaf försöka att svara.

Kingriver is the shit


Foto: Sandra Hellström


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0