BUBBLOR

Efter en helg med jobb för mig i dagarna två och jobb på huset blev det en lugn dag för mig och Oscar idag. Sovmorgon till 7.30, lite lek och sen en förmiddagsnap så  begav vi oss in till Kungälv för lite shopping inför namnkalaset på Söndag. Oscar fick en ny skjorta och så köpte jag såpbubblor till honom, inte för att han kan blåsa men han kan skratta åt dom iaf=)



Oscar sover sedan några timmar tillbaka och vi ska göra oss redo för sängen nu vi med. I morgon väntar en dejt för oss med Tina, Noha, Helena och Hannes! Ska bli superroligt och vi hoppas på SOL!


MY FIRST!

Idag har vi haft fullt upp här hemma med målning av huset och altanbygge. Altanen börjar snart bli färdig och det blir superfint!! Kommer bli många sköna dagar och kvällar där ute. Efter en lång dag av arbete så grillade vi, det blev grillspett och potatisgratäng till middag och mintchokladtårta till efterrätt. Liten morsdagmiddag och Söndagsmiddag i ett. Min första Morsdag, fick fina rosor av David.




Supergod tårta med smak av aftereight.

Tack till alla som hjälpte till idag med altanbygge, målning, barnpassning och grillsällskap. Guld värt ska ni veta!!!

Kram♥

EN DAG PÅ JOBBET

Kan se ut såhär...


Vi har börjat göra bröllopstårtor. Väldigt roligt tycker jag.


Beställningar...





Denna j*vla kitty....ogilla!

Jag har börjat jobba en dag i veckan, Fredagar vilket är rätt gött. Ovant och jobbigt att gå upp runt fem men ska inte klaga. Denna veckan jobbade jag Fredag och Lördag, Morsdag i morgon så då behövs det extra personal och det blev tårtor på löpande band. Nästa vecka är det också Fredag och Lördag som gäller så på Lördagen fixar jag Oscars tårta på jobbet för det är nämligen namnkalas för lillkillen på Söndag!

---

FIX OCH TRIX

Snart börjar det bli dags för Oscar att börja sova i eget rum. Förhoppningsvis så sover både Oscar och jag bättre då för som det är nu vaknar han några gånger och vill ha nappen och runt fyra så skriker han så mycket att jag tar över honom till våran säng så får han sova resten av natten på mig eller brevid vilket inte funkar i längden så förhoppningsvis så blir det bättre med eget rum!

Jag har fixat med hans rum idag, tagit ner två av tre garberober som bara tog plats. Skruvat upp två hyllor, målat på väggen där sängen ska stå och gjort i odrning hans garderob med hyllplan och trådbackar.

Väggmålningen är färdig.


Tavlan är snart färdig.


Hyllorna som har målats svarta.


Väggen där sängen ska stå.


Oscar tycker om att vara i sitt rum även om det inte ser ut så just här=)

---


GNÄLLIGA DAGAR

Det har varit lite gnälligt här det senaste-funderar på om Oscar börjar få tänder. Det känns som att det har varit på gång länge nu men nu börjar vi skymta lite vitt under tandköttet så kanske dyker det upp små risgryn inom en snar framtid. Det är en lite jobbig period annars också för Oscar är i ett mellanläge nu känns det som. Vi tränar honom varje dag på att sitta själv och det kan han men gör det gärna inte-det är roligare att slänga sig bakåt... krypa kan han inte heller och blir skitförbannad när han vill åt sina leksaker men inte vet hur han ska ta sig dit och nu börjar han bli för stor för babysitern och ligger inte gärna själv på golvet och jag går inte med på att bära på honom hela dagarna så jag brukar sätta honom i matstolen i köket vid diskbänken vilket brukar funka bra.

Mellan sina gnällperioder på dagarna är han världens snällaste och gladaste och när jag tog fram kameran förut för att fota hur det ser ut när han sitter i babysitern så smilade han upp sig som bara den. Han tycker om kameran och är inte svår att fånga på bild-tur att någon i denna lilla familj är fotogenique=)


Såhär ser det ut nuförtiden. Når ner till golvet....

   
Akrobatik                    Smile!

---


PREMIÄRGUNG

Åh, det är så härligt nu när det äntligen börjar bli bra väder! Vi har varit nere vid lekplatsen och Oscar fick gunga för första gången vilket han älskade. Sötunge!






Här kommer vi att bada i sommar. Härligt med gångavstånd till sjön och redan nu är det ca 15+ grader i vattnet!


ALTANBYGGE PÅGÅR

Här hemma är vi friska och krya, först var det ju Oscar som blev magsjuk sen min syster och jag och David och efter det David´s pappa och nu hans mamma. Det är tydligen något som går och det smittar uppenbarligen något enormt. Trots sjukdom så har det påbörjats altanbygge här hemma och det blir verkligen jättebra och det ska bli så skönt när det är färdigt! Vi satt där idag och det var underbart skönt!




 





---

INGEN ROLIG NATT

Natten till idag så somnade Oscar runt 20 tiden vilket är normalt för honom. Runt 22 gick vi in och la oss. Han sov oroligt så jag flyttade över honom till mig så han fick somna ordentligt och flyttade över honom till sin säng igen. Precis när jag har somnat så vaknar han igen så jag försöker ge honom nappen men hör bara hur magen vänder sig på stackaren som spyr ner sig. Ny pyjamas och blöja och sen försöka somna honom igen men efter en stund vänder sig magen igen och denna gången spyr han ner hela sig själv och sängen! Han spyr hela natten, ca en gång i timmen. Tillslut har han inget kvar att få upp, kommer mest slem och galla. Vid halv fem ringer vi sjukvårdsupplysingen som säger att vi ska ge honom vatten eller ersättnig, får han inte behålla det så ska vi åka upp. I början gick det bra men sen kom allt upp igen så vi åkte till Östra med honom. Det gick fort att komma in, han var ju väldigt pigg och fyrade av leende efter leende  (till och med när han är sjuk är han glad), vi fick en socker-saltlösning som vi gav under drygt två timmar och han fick behålla allt och har inte fått upp något sedan tidigt i morse. Han har fått majsvällning och så har vi fortsatt med socker-saltlösningen och det verkar göra honom gott. Nu sover han sedan några timmar tillbaka men läkarna sa att det kan sätta igång igen på kvällen/natten så vi får se hur det går. Det verkar än så länge gå bra och hoppas inte det blir något mer nu.


Våran fina glada kille! Oj vad vi älskar dig!!
Bild från slutet av April, måste träna på att sitta.

PINK ROSES

Köpte en bukett rosor häromdagen och satte dom i en vas i köket. Snittade, hade i socker och etiketten som man får med. Efter bara någon dag så började en efter en att vissna! Klippte av rosorna och satte dom i glas med vatten och nu blommar dom jättefint! Någon som vet varför det blir så? Det är nästan finare nu än innan men inte riktigt vad jag hade tänkt mig.










---

VÅRRUSET 2010

Ja, igår så var vi ett gäng på 6 st tjejer som skulle gå vårruset i Slottskogen. Det var 6 eller 7 startgrupper och vi hamnade lite fel och fick gå bland dom allra sista, det var gruppen för dom med gåstavar, barnvagnar och trimmade rullatorer! Ha ha! Men trevligt var det och en god picknickpåse fick vi efter promenaden som vi åt upp i rekordfart för det var svinkallt! Nästa år kanske man ska satsa på att springa, det är ju drygt 5km så det skulle jag fixa.

Försökte ta lite kort på vägen men det var lättare sagt än gjort för vi gick i ett bra tempo.


Peter Siepen i rosa byxor.


Vårruset är bara för tjejer, lite väl manlig va=)


Härliga färger!


---



6 MÅNADER

Idag blir Oscar hela 6 månader. Underbara, stora killen! Mössan och koftan han har på sig på korten är stickade av David´s Mormor och är sååå söta.






Oscar 6 Månader 


Oscar 1 Månad

---
 

ÄNNU EN NY MATRÄTT...

Ja, nu är jag på hugget här hemma vad gäller nya rätter. Är såååå trött på det gamla så nu blir det nytt lite då och då. Idag blev det fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker. Väldigt gott blev det, vi hade ingen persilja hemma och så använde vi 4% matlagningsgrädde istället för 15%. Det är fördelen med matlagning jämfört med bakning, saknas det någon ingrediens till maten så är inte det hela världen för det blir gott ändå!

Ingredienser

4 port

500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.


 Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
Bild och recept från www.arla.se

RSS 2.0