Vårat hus

Det hela började med att vi bestämde oss för att köpa en tomt.
Innan det hade vi varit på en del husvisningar men det var inget hus som vi kände att: "här ska vi bo" så vi började prata lite löst om en tomt men tyckte till en början att det var väldigt mycket jobb. Men vi ändrade oss och när vi hittade tomten i Lysegården så slog vi till.

När väl tomten nu var köpt, vilket blev i Maj någon gång så kommer vi till att välja husleverantör vilket inte är det lättaste. Först hade vi bestämt oss för Älvsbyhus. Mest för att kunna göra så mycket som möjligt själva på huset. Men efter samtal med dom så kändes det inte riktigt 100% men så hittade vi FIskarhedenvillan och vi föll nästan med en gång för det huset som vi nu har valt. Vi har fått ett helt grymt bra bemötande, massor med hjälp redan nu och vi vet att vi kommer att få det hela vägen tills huset står helt klart nästa år. Vi kommer att göra väldigt mycket själva men vi kommer att ta hjälp med stomresningen, vvs och el men även lite andra saker. Vi har ändrat lite i planlösningen vilket bla innebär att masterbedroom blir ca 20kvm stort. Vilket betyder, stor garderob! Sen har vi valt att "bara" ha två mindre sovrum. Det räcker gott och väl för oss.



Planritningen ser ut så här som original men vi har tagit bort väggen mellan dom två sovrummen till vänster. Sen har vi också ändrat vinklarna fårn ca 45* till helt raka. Vi har lagt till en altandörr i köket för att komma ut på altanen lättare. Och den sista ändringen vi gjorde var att vi besämde oss för att väggen mellan kök och vardagsrum får en höjd på 120cm. Detta för att kunna möblera på ett bra sätt men samtidigt få en känsla av större rymd i huset. Denna delen kommer antagligen att bli en bardel.



// David och Sandra

Fråga gärna om det är något ni undrar, ska iaf försöka att svara.

Kommentarer
Postat av: mika

de här me bardel gillar jag... =)

Det ser väldigt härligt ut, hela huset! Blir man bjuden på inflyttningsfest? kramar

2008-06-27 @ 00:34:48
Postat av: Jasse

Det är bra att ni skippa Älvsbyhus. Har en kusin som köpt och det börjar redan efter inte ens ett år fela med en hel del saker i huset. Har själv vart inne på Älvsbyhus men inte efter den informationen. Hoppas det blir bra med den andra leverantören!

2008-06-28 @ 00:35:13
Postat av: den korte INTE tjocke J

kommer nog bli grymt.

har du ringt sprängaren ?

2008-06-29 @ 16:33:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0